Nørager Børnehave & vuggestue | Historien
15654
page-template-default,page,page-id-15654,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16059

Historien

Nørager Børnehave åbnede 1. august 1990 i landsbyens gamle skole. Forud lå et stort, frivilligt arbejde fra forældre i Gjesing og Nørager samt Nørager Beboerforening. Beboerforeningen købte huset og finansierede ombygningen sammen med mange borgere via oprettelsen af Nørager Investeringsselskab.

Den selvejende institution lejede det meste af huset, tegnede driftsoverenskomst med Rougsø Kommune og knyttede sig til organisationen Menighedernes Daginstitutioner. Siden har vi i huset levet et godt og rimeligt ubesværet liv og har gjort vort bedste for at give vores børn en sjov og udviklende tilværelse.

De første 16 år havde vi 25 pladser, men i forbindelse med kommunalreformen fik vi et længe næret ønske opfyldt, idet vi fik tilladelse fra Norddjurs Kommune til at optage børn fra nul år. Samtidig blev vi opnormeret til 40 pladser, hvilket medførte, at Nørager Beboerforening igen hjalp os med at ombygge resten af huset og installere gulvvarme. Beboerforeningen stillede også yderligere et areal til rådighed, så vi kunne udvide legepladsen. Sammen har vi indkøbt legeredskaber til børnene.

I det hele taget er Nørager Børnehave tæt knyttet til Nørager Beboerforening. Uden borgernes arbejdskraft, glæde ved at stå sammen og lyst til at udvikle livet i landsbyen ville børnehaven ikke have været oprettet, og den ville ikke have overlevet de forsøg på nedlæggelse, som vi var udsat for på grund af vores daværende størrelse og mangel på børn.

Nu er vi noget større, men er stadig en af de mindre børnehaver i kommunen og er som alle andre institutioner afhængige af, at der er børn nok i området til at optage pladserne. Vi har i Norddjurs Kommune en udviklingsplan på børnepasningsområdet. Ifølge den er vi en selvejende, integreret børnehave med 40 pladser til børn fra nul til seks år.